Yemen'de Suudi Arabistan'ı destekleyen Mısır'dan İran destekli Husilere kınama

Yemen'de Suudi Arabistan'ı destekleyen Mısır'dan İran destekli Husilere kınama

Mısır, Yemen’deki Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu tarafından Husilerle mücadele etmek için alınan tüm tedbirlere tam destek verdiğini açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından 13 Eylül’de yapılan açıklamada, Mısır’ın Yemen’de 'siyasi çözümü hızlandırmak ve hükümet güçleri ile Husiler arasında ateşkesi sağlamak' için Suudi Arabistan’ı desteklediği vurgulandı.

Açıklamada “Mısır, Marib’te sivil tesislerin balistik füzelerle hedef alması sonucu birçok sivilin yaralanmasına neden olan Husi milislerini kınıyor” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı’nın başarısız siyasi çözüm çabalarından sonra Yemen’deki insani krizi hafifleterek ekonomik tedbirlerin alınması konusunda anlaşmaya varabilmek için Yemen’de kapsamlı bir ateşkesin önemli olduğu kaydedildi.

Mısır’ın, Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu’nun hedeflerine ulaşma doğrultusunda Yemen’de attığı adımları desteklediği aktarıldı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.