Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşması öldü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşması öldü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan göçmen anlaşmasının 'öldüğünü' söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında 2016 yılında yapılan göçmen anlaşmasının Türkiye yüzünden 'öldüğünü' söyledi.

Miçotakis, "Suriye'de olanlar yüzünden Türkiye'nin anlaşmayı tamamen delmesi üzerine anlaşma öldü" ifadesini kullandı.

Miçotakis, "Avrupa'nın Türkiye'nin şantajlarına boyun eğmeyeceğini" ifade ederken "Krizi büyüten biz değiliz, sınırlarımızı koruyoruz" sözlerini sarf etti.

Diğer yandan Türkiye ve Yunanistan sınırında göçmenlerin geçiş talep etmesi yüzünden yaşanan gerginlik Cuma gecesinin ardından Cumartesi de devam etti.

Bölgede olan Reuters ve AFP muhabirleri, sınırın Kestanelik köyü (Kastanies) ve Pazarkule kısmında göçmenlerin birikmesiyle ortaya çıkan gerilimden ötürü Yunanistan ve Türkiye tarafından göz yaşartıcı gazın ve sis gazının atıldığını aktardı.

Cuma gecesi ise Yunan polisi geçmek isteyen göçmenlere karşı tazyikli su kullandı.

Türkiye'nin 28 Şubat'ta sınırlarını açtığını duyurmasının ardından Avrupa'ya geçmek isteyen binlerce göçmen sınıra konuşlanmıştı.

Sınırın Yunanistan tarafında askerler ve çevik kuvvet polisleri görevlendirilirken Türkiye de bin özel harekat askerini sınıra gönderdi.

Denizden geçişlere izin yok

Diğer yandan Türkiye'nin artık denizden geçişlere izin vermeyeceği aktarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun takibiyle, kaçak göçmenlerin deniz geçişlerinin tehlikeli olması nedeniyle Ege Denizi'nden geçişlerine izin verilmiyor." denildi.

Twitter'dan yapılan açıklamada, "Tüm Türkiye'de ayrılmak isteyen kaçak göçmenlere müdahale etmeme prensibi uygulanırken bu yaklaşım hayati tehlike taşıması nedeniyle deniz geçişlerini kapsamıyor." ifadesi kullanıldı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.