Yunanistan: Oruç Reis karaya çekilmeden görüşmeler başlamayacak

Yunanistan: Oruç Reis karaya çekilmeden görüşmeler başlamayacak

Yunanistan hükümeti 'Oruç Reis'in bölgede kaldığı sürece Türkiye ile istikşafi görüşmeler yapmayacaklarını' açıkladı.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Petsas, "Oruç Reis gemisi bölgede var oldukça Türkiye ile istikşafi görüşmeler yapmayız" açıklamasında bulundu.

Petsas ayrıca Türkiye'nin Doğu Ege'deki adaların silahsızlandırılması ile ilgili taleplerinin tartışılamayacağını söyledi. Petsas buna gerekçe olarak, Yunan adalarının savunmasının "ulusal güvenlik" konusu olmasını ve savunma hakkının Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51. maddesine dayanmasını gösterdi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü, Meis konusunda ise "Bu ada 1947'de Yunanistan ile İtalya arasında yapılan Paris Antlaşması ile Yunanistan'a geçti. Türkiye bu anlaşmada taraf olmadığı için söz hakkı olamaz. Yunanistan casus belli'lerle tehdit edildikçe hiçbir Yunan hükümeti adaların silasızlandırılmasını tartışmaya açamaz" diye konuştu.

Petsas ayrıca Yunanistan ile Türkiye arasındaki kıtasahanlığı sorununun çözümüne yönelik görüşmelerden sonuç alınamazsa, tarafların uluslararası mahkemelere başvurması yolundaki önerisini yineledi.

22 Ekim'e kadar ilan edilen Navtex sonucunda Oruç Reis, Ankara ile Atina arasında gerilime neden olan Meis adasının güneyinde görev yapacak.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.