Yunanistan, Türkiye’ye karşı ABD ve İsrail'den silahlı drone alıyor

Yunanistan, Türkiye’ye karşı ABD ve İsrail'den silahlı drone alıyor

Yunanistan'ın Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini sürdürürken bölgeye konuşlandırdığı drone'lara karşı kullanılabilecek ABD ve İsrail yapımı drone filosu satın alacak.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarıyla başlattığı süreç kapsamında Ankara'nın bölgede bulunan sondaj ve savaş gemilerini korumak amacıyla silahlı ve silahsız insansız hava araçlarını (SİHA-İHA) göndermesinin ardından Yunanistan'dan karşı hamle geldi.

The Times’in aktardığı habere göre Yunanistan, Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini sürdürürken bölgeye konuşlandırdığı drone'lara karşı kullanılabilecek ABD ve İsrail yapımı drone filosu satın alacak.

Dün gece parlamentoya bilgi veren Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Atena'nın ABD'den 3, İsrail'den 2 drone aldığını belirterek, söz konusu 'araçların düşman Türk drone'lerini bölgeye girdiğinde hareketsizleştirmek için kullanılacağını' söyledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.