Yunanistan Türkiye’yi BM’ye şikayet etti: Bölge güvenliğini tehdit ediyor

Yunanistan Türkiye’yi BM’ye şikayet etti: Bölge güvenliğini tehdit ediyor

Yunanistan’ın, Birleşmiş Milletler’e başvurarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki eylemlerinin 'bölge güvenliği için bir tehdit' olduğunu bildirdi.

Yunanistan’ın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki eylemleri nedeniyle Birleşmiş Milletler’e (BM) başvurarak eylemlerinin 'tüm bölgenin güvenliği için bir tehdit' oluşturduğunu belirtti.

Yunanistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Maria Theofili, BM'ye başvurarak yazdığı 2 sayfalık mektubunda, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini “yasa dışı” olarak değerlendirdi.

Yunan temsilci, Türkiye’nin eylemlerinin 'bölgenin güvenliğine tehdit oluşturduğu için yanıtsız kalamayacağını' belirtti.

Yunanistan'ın Mısır ile yaptığı anlaşmaya işaret eden Theofili, bu anlaşmanın Türkiye tarafından Yunanistan ile planlanan görüşmeleri reddetmek için gerekçe olarak kullanıldığını öne sürdü.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.