Yunanistan'dan Türkiye'ye: Hiçbir provokasyon cevapsız kalmayacak

Yunanistan'dan Türkiye'ye: Hiçbir provokasyon cevapsız kalmayacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis 'hiçbir provokasyonun cevapsız kalmayacağını' söyledi.

Türkiye ve Yunanistan arasında tırmanan Doğu Akdeniz gerginliğinde Atina, "hiçbir provokasyon cevapsız kalmayacak" açıklaması yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor ve tehdit de edilemez. Bu nedenle şantaj ve tehditlere boyun eğmez." diye konuştu.

Atina ile Ankara arasındaki gerginlik, Oruç Reis'in Yunanistan'ın kendi kıta sahanlığı üzerinde olduğunu iddia ettiği bir bölgede sismik araştırmalar yürütmesi üzerine tırmandı.

Ülke televizyonlarından canlı yayınlanan 'halka sesleniş' konuşmasında konuya değinen Miçotakis, "Türkiye, geçtiğimiz yüzyılda uygulanan bu yöntemleriyle sadece kendisine yönelik alınacak yaptırımların yolunu açmaktadır. Yunanistan'ın AB başta olmak üzere yalnız olmadığı bilinmeli" dedi.

Mitsotakis, Yunanistan'ın bölgeye donanma gemileri gönderdiğini ve Türkiye'nin kendi filosunu konuşlandırmasına yanıt olarak ordusunu alarma geçirdiğini söyledi: "Bilinsin ki bu kadar kapalı bir alanda bu kadar çok askeri varlık toplandığında kaza riski kapıdadır. Böyle bir durumda, sorumluluk bu koşullara yol açana aittir."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.