Zelenskiy Almanya'dan daha fazla silah istedi

Zelenskiy Almanya'dan daha fazla silah istedi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile bir araya gelen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya'dan hava savunma sistemleriyle diğer savunma silahlarının tedariki konusunda yardım talep etti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sabah erken saatlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e trenle gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile gece saatlerinde bir araya geldi.

Zelenskiy, Almanya'dan ülkesine daha fazla hava savunma sistemlerinin getirilmesine ihtiyaç duyduklarını belirterek diğer savunma silahlarının da tedariki konusunda yardım talep etti.

Zelenskiy, ülkesinde Rusya'ya karşı savaşın sürdüğünü hatırlatarak Ukrayna hava sahasının koruması için IRIS-T hava savunma sistemini sağladığı için Almanya'ya minnettar olduklarını belirterek bu alanda desteğin devam etmesini umduğunu dile getirdi.

Hava savunma sistemleri kadar diğer savunma silahlara da ihtiyaç duydukları ve bu yönde Almanya tarafından destek istediklerini kaydeden Zelenskiy, "Bu özellikle topçu sistemleri, zırhlı araçlar ve diğer silahlar için geçerlidir." dedi.

280.jpg

 
 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.