ABD ordusu koronavirüs aşısı olmak istemeyen 14 bin askeri ordudan atacak

ABD ordusu koronavirüs aşısı olmak istemeyen 14 bin askeri ordudan atacak

ABD ordusunun koronavirüs aşısı zorunluluğu 14 bin kadar askerin ordudan çıkarılmasına neden olabilir.

ABD ordusunda personel sıkıntısının bulunduğu bir dönemde, koronavirüs aşısı olmayı reddetmeleri sebebiyle binlerce askerin ihraç edilebileceği ifade ediliyor.

Bu kapsamda ABD Ulusal Muhafız güçleri, gelecek 2 yıl içerisinde henüz aşı olmayan 14 bin kadar askeri personeli terhis edebilecek.

Ulusal Muhafız Güç Bakım Tümeni Komutan Yardımcısı Anson Smith gazetecilere yaptığı konuşmada, aşı olmayan askeri personeli tecrit etme sürecinin başlatılacağını ancak ordudan onay beklediklerini söyledi.

Savunma Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda ABD ordusunda görevli personelin koronavirüs aşısı yaptırma zorunluluğu bulunuyor.

Ancak tıbbi ve dini gerekçelerden dolayı aşı olmayacak kişilerin bunu ordunun yetkili birimlerine ibraz etmesi gerekiyor.

Aşı olmayı reddeden bazı askeri personelden bir kısmının tıbbi ve dini muafiyetlerini sunmak için gerekli belgeleri karşılamayı beklediği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.