ABD'de karantina karşıtı gösteriler artıyor

ABD'de karantina karşıtı gösteriler artıyor

ABD'de izolasyon önlemlerine itiraz ederek hayatın normale dönmesi için düzenlenen protesto gösterileri artıyor.

ABD'de koronavirüs salgınını yavaşlatmak için alınan sosyal izolasyon önlemlerine itiraz ederek hayatın normale dönmesi ve ekonomik faaliyetlerin yeniden başlaması için protesto gösterisi düzenlenen eyaletlere yenileri eklenirken, Başkan Donald Trump’ın attığı Twitter mesajları eyalet valileri üzerindeki baskıyı daha da arttırıyor.

Başkan Trump’ın, Demokrat valiler tarafından yönetilen Minnesota, Virginia ve Michigan eyaletlerini özgürleştirme çağrısı yapan Twitter mesajlarının ardından Trump taraftarları bugün de sokaktaydı. Twitter’da New York valisi Andre Cuomo’yu da eleştiren Trump, “Cuomo icraat yapmak için daha fazla şikayet etmek için daha az zaman harcamalı” dedi.

Protesto gösterilerinin ilk ortaya çıktığı Michigan’a dün Ohio, Kentucky, Kuzey Carolina ve Utah katılmıştı. Bugünse Maryland, Texas, California, Arizona, Wisconsin, Nevada ve New Hampshire protestocuların normale dönüş çağrıları yaptığı eyaletler arasına girdi.

Öte yandan, vaka sayıları ülkenin kuzeydoğusunda artmaya devam ediyor. Massachussetts ve New York arasında yer alan Rhode Island eyaletinde koronavirüs tespit edilenlerin sayısı her gün yükseliyor. Rhode Island, virüs kaynaklı ölüm oranının nüfusa oranla en yüksek olduğu eyalet.

Aynı şekilde Massachussetts’teki vaka ve ölüm sayıları hala kaygı verici boyutta. Eyaletin Cumhuriyetçi valise Charlie Baker, ölüm sayısı artmaya devam ederken, önlemleri gevşetmenin doğru olmadığını söyledi. Sağlık uzmanlarının uyarılarına kulak veren Baker, normale dönüşün başlaması için eyaletteki vaka ve ölüm sayılarının iki hafta boyunca düşmesi gerektiğini vurguluyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.