BAE: Gazze'deki savaş İsrail ile ilişkimizi etkilemez

BAE: Gazze'deki savaş İsrail ile ilişkimizi etkilemez

BAE Savunma ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ali Nuaymi, Muhammed bin Zayed'in yakında İsrail'i ziyaret edeceğini belirterek, normalleşme anlaşmasının bu ay imzalanacağını vurguladı.

İsrail Yediot Aharonot gazetesine verdiği röportajda Nuaymi, Washington'un normalleşme anlaşmasına en fazla sayıda Arap liderin katılmasını sağlamak için çalıştığını doğruladı.

Nuaymi, anlaşmanın imzalanmasının ardından Abu Dabi ile Tel Aviv arasında direkt uçuşların başlayacağını açıkladı.

"Gazze'de olası savaş ilişkilerimizi etkilemez"

Filistin meselesiyle ilgili olarak Nuaymi, ''Filistinlilerin hala geçmişte yaşadığını'' söyleyerek, onları müzakerelere geri dönmeye çağırdı ve Gazze'de bir savaş olması durumunda BAE ile İsrail arasındaki ilişkilerin etkilenmeyeceğini vurguladı.

Ali Nuaymi, F-35 uçaklarının satın alınmasının normalleşme anlaşmasının bir parçası olmadığını iddia etti ve İsrail'in BAE'ye satışını destekleyeceği umudunu dile getirdi.

Reuters, BAE heyetinin, geçen hafta İsrail heyetinin Abu Dabi'ye yaptığı ziyarete cevaben bu ayın 22'sinde İsrail'i ziyaret ederek, iki taraf arasındaki normalleşme anlaşmasının şartlarının hazırlanmasına ilişkin görüşmelere devam edeceğini bildirdi.

Aynı şekilde güvenilir bir kaynak, Tel Aviv ziyaretinin BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasının bu ay içinde Beyaz Saray'da imzalanma tarihini belirleyeceğini belirtti.

13 Ağustos'ta İsrail ve BAE, ABD'nin aracılık ettiği bir anlaşma ile diplomatik ilişkileri normalleştireceklerini açıklarken, Washington ve Tel Aviv anlaşmayı bir atılım olarak övmüş, Filistinliler ise reddetmişti.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.