İsrail'i savunan BAE şeyhi Vasim Yusuf'a tepki yağdı

İsrail'i savunan BAE şeyhi Vasim Yusuf'a tepki yağdı

Ürdün kökenli BAE şeyhi Vasim Yusuf'a sosyal medyada tepkiler yağmaya devam ediyor.

Ürdün kökenli BAE vaizi Vasim Yusuf'a sosyal medyada tepkiler yağmaya devam ediyor.

Yusuf, YouTube kanalında yayınladığı bir videoda Arap ülkelerine atıfta bulunarak "İsrail camileri patlatmadı, Sünniler ile Şiiler arasında anlaşmazlık yaratmadı, Arap kiliselerini yakmadı, bunu yapan biziz" ifadelerini kullandı.

Yusuf''İsrail Suriye'yi yok etmedi, İsrail Libya'yı yakmadı, İsrail Mısır halkını dağıtmadı, İsrail Lübnan'ı mezheplere ayırmadı, siz İsrail'i kınamadan önce kendinize bakın ey Araplar, sorun sizde." ifadelerini ekledi.

''Bunlara rağmen gelip “İsrail en büyük düşmandır, İsrail, Müslümanlara zarar veriyor, İsrail, Müslümanlara saldırıyor, İsrail şöyle, İsrail böyle vb.” diyorsunuz.

Açık konuşalım ve hakkı haykıralım. Düşman görmek istiyorsan ilkin kendine bak. Hüsnü Mübarek'i kim devirdi? Allah ona rahmet etsin Kaddafi'yi kim öldürdü? Saddam Hüseyin'i kim teslim etti? Biz yaptık. Yalan söylemeyi ve edebiyat yapmayı bırakın. Sizler tüm dünyayı düşman ve barbar görüyorsunuz.

Ancak asıl dünyaya saldıran, insanları öldürenler sizlersiniz. İsrail'e laf etmeden önce dönüp kendinize bakın. Normalleşmeye laf yetiştirmeden önce kendinize dönüp bakın.

Suriye'yi siz yaktınız. Irak'ı siz mahvettiniz, Libya'yı siz böldünüz. Susun!. Sizin sloganlarınızdan sıkıldık. Kendinizden utanın. Vallahi şeytan bile sizden kaçar.''

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları, Vasim Yusuf'u Arap ve İslami ilkelerden kopmakla övünmek ve ezilen Filistin halkının davasını inkar etmekle suçlayarak söyleyerek ateş püskürdü.

Bir sosyal medya kullanıcısı, ''Eğer size ''Zilletin son noktasını'' sorarlarsa, Vasim'in bu videosunu izletin'' şeklinde yorumda bulundu.

Kullanıcılar, Vasim Yusuf'un, ''İşgalci İsrail'in Filistinlilere karşı 7 yıldan fazla süredir devam ettirdiği suçlarını görmezden geldiğini'' belirtti.

Vasim Yusuf, İşgalci İsrail ile normalleşme anlaşmasını destekleyen en popüler BAE vaizlerinden biri olarak tanınıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.