İsrail doğruladı: BAE'ye F-35 yok

İsrail doğruladı: BAE'ye F-35 yok

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, BAE'nin F-35 savaş uçakları satın almasını onaylamanın mümkün olmadığını vurguladı.

İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) F-35 savaş uçakları satın almasını onaylamanın mümkün olmadığını vurguladı.

Cohen, İsrail televizyonu Kann kanalına verdiği bir röportajda, hükümetinin bu tür uçakları BAE'ye veya bölgedeki diğer ülkelere satma eğilimine şiddetle karşı çıktığını söyledi.

İsrail ile BAE arasında 13 Ağustos'ta resmi bir normalleşme anlaşmasıyla sonuçlanan 'yüzyılın anlaşması'na rağmen İsrail, BAE'nin yeni nesil bu savaş uçaklarını bulundurmasını kabul etmiyor.

Cohen'in reddi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden benzer bir açıklamaya denk gelirken Cohen, ''Başbakan Netanyahu aleyhindeki asılsız iddiayı tekrarlamak bunu doğru yapmaz'' ifadesini kullandı.

Netanyahu'nun ofisi, ''ABD Başkanı Donald Trump'ın BAE'ye gelişmiş silah satma planını gizlice onayladığı'' haberini yayınlayan Amerikan gazetesi The New York Times a atıfta bulunarak bu haberi yalanlamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.