Belarus'ta muhalefet seçim sonuçlarını tanımıyor: 3 bin kişi gözaltında

Belarus'ta muhalefet seçim sonuçlarını tanımıyor: 3 bin kişi gözaltında

Belarus'ta cumhurbaşkanı seçimini Aleksandr Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasının ardından protestolara katılan yaklaşık 3 bin kişi gözaltına alındı.

Belarus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Olga Çemodanova açıklamasında, ülke genelinde protestocuların seçim sandıklarının bulunduğu yerlerde ve meydanlarda izinsiz gösteriler yaptığını ifade etti. Gösterilerde yaklaşık 3 bin kişinin gözaltına alındığını aktaran Çemodanova, "Bunların yaklaşık 1000’i Minsk’te, 2 binden fazlası ise ülkenin diğer bölgelerinde gözaltına alındı.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Çemodanova, protestoculara karşı silah kullanılmadığını söyleyerek, gösterilerde ölen olmadığını bildirdi.

Öte yandan Belarus basını, protestolarda 39 polis ve 50’den fazla göstericinin yaralandığını yazdı.

Lukaşenko'nun rakibi seçim sonucunu tanımıyor

Seçimdeki adaylardan Svtelana Tikhanovskaya, iktidarın zor kullanma yoluna başvurduğunu söyledi. Tikhanovskaya, iktidarın yönetimi kendilerine barış yoluyla vermesini istedi.

Kendilerinin barışçıl bir değişimden yana olduğunu söyleyen Tikhanovskaya, kesin olmayan seçim sonuçlarını tanımadığını belirterek, sonuçlarla ilgili mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.