Burkina Faso El Kaide'ye karşı 50 bin sivili silah altına alıyor

Burkina Faso El Kaide'ye karşı 50 bin sivili silah altına alıyor

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da cihat yanlısı grupların artan etkisini kısıtlamak için yeni adımlar atılıyor.

Burkina Faso'da cunta yönetimi 50 bin sivili silah altına alacağını açıkladı.

Cunta yönetiminden yapılan açıklamada, 50 bin sivili silah altına alarak ordu saflarına katma projesine bu hafta itibarıyla başlandığı kaydedildi.

Silah altına alınan kişilerin "sivil savunma gönüllüleri" isimli paramiliter teşkilata kaydolanlardan müteşekkil olduğu belirtildi.

Söz konusu projenin ülkede geçtiğimiz haftalarda darbeyle iş başına gelen İbrahim Traore cuntasının tasarladığı bir proje olduğu tahmin ediliyor.

Traore, ülkede yıl başındaki başka bir darbeyle yönetime gelen diğer cuntanın savaş stratejisine karşı tepkileri sebebiyle bir askeri darbe gerçekleştirmişti.

Traore'nin 50 bin sivili silah altına alma planı, ülkedeki ordu güçlerinin sayısının yetersiz hale geldiği ve cihat yanlısı gruplara karşı savaşı yürütemediği şeklinde yorumlanıyor.

2015 yılından bu yana saldırıların sürdüğü ülkenin topraklarının en az yüzde 40'ının cihat yanlısı gruplarca kontrol edildiği ve merkezi hükümetin kırsal bölgeler üzerinde ciddi bir kontrolünün olmadığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.