Çavuşoğlu: Yunanistan'ın Ege sınırlarını 12 mile çıkarması savaş nedenidir

Çavuşoğlu: Yunanistan'ın Ege sınırlarını 12 mile çıkarması savaş nedenidir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkarmak istemesine tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkarmak istemesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunan kara sularını Ege'de 12 mile çıkaramazlar, Meclisimizin yıllar önce aldığı karar geçerlidir, bu savaş sebebidir" şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki tavrına ilişkin "Yunanistan kendi hakları olan yerde istediği gibi çalışır. Bizim bir alakamız yok. Ancak Ege'de sınırlarını 12 mile çıkartamazlar. Bu bir savaş nedenidir. Yunanistan'ın karasuları sınırını 6 milden 12 mile çıkartmasına müsaade etmeyiz. Bunu da çok açık bir şekilde söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Adaların silahlandırılması

"Yunanistan geçmişten günümüze anlaşmaları ihlal etmiştir" diyen bakan, şöyle devam etti:

"Şartlar değişti diye bir bahane olamaz. O zaman şartlar değişti diye bir adım atarsam AB'ye gidip Türkiye bize güç gösterisi yaptı diyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim Kıbrıs'taki garantörlüğümüzü değiştirmez. Bunların yaptıkları bizi rahatsız etmeye yönelik adımlardır. Biz de böyle eylemlere taviz vermedik, vermeyiz. Doğu Akdeniz'de nasıl gereken adımları attıysak, bize karşı hamleler olduğu sürece gereken adımları tekrardan atmaya hazır olduğumuz bilinmeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları bu yöndedir."

Batı Trakya'da neler oluyor?

Çavuşoğlu, "Biz ne zaman bir adım atsak Yunanistan aksine bir hamle yapıyor. Biz yeni okullar açmaya devam ettikçe, örneğin Bozcaada'daki, Yunanistan Türk okullarını kapatıyor. Yunanistan insanlıktan ve insanların faydalarından söz ediyor ancak kendisinden olmayanlara neler yaptıkları ortada. Bu da Yunanistan'ın ikiyüzlü olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak bilinmelidir ki soydaşlarımızı yalnız bırakmamız söz konusu değildir" düşüncesini dile getirdi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.