Türkiye'den Doğu Akdeniz'de Yunan savaş uçaklarına önleme

Türkiye'den Doğu Akdeniz'de Yunan savaş uçaklarına önleme

Milli Savunma Bakanlığı, Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan Yunanistan'a ait F-16 uçaklarının önlendiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Girit Adası'ndan kalkarak, Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan Yunanistan’a ait 6 adet F-16 uçağının önleme yapılarak bölgeden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı tarafından cuma günü yapılan açıklamada, "27 Ağustos 2020 tarihinde Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Savunma Bakanlığı açıklamaya, "Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir" şeklinde devam etti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.