Ebu Katade'den Çeçenistan halkına 'seferberlikten kaçınma' çağrısı

Ebu Katade'den Çeçenistan halkına 'seferberlikten kaçınma' çağrısı

Ürdünlü din adamı Ebu Katade el-Filistini, sosyal medya hesabında Çeçenistan ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Ürdünlü din alimi ve cihat yanlısı teorisyenlerden olarak gösterilen Ebu Katade el Filistini, Rusya'nın ilan ettiği seferberlik sonrası Çeçenistan'da yaşananlara dair bir açıklamada bulundu.

El Filistini, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Putin'in Ukrayna Savaşı için ilan ettiği genel seferberlik sonrası Çeçenistan özelinde Rusya'da yaşayan Müslümanların durumuyla ilgili bazı yorumlarda bulundu.

"Kadirov Çeçenleri Ruslar için ölüme gönderiyor"

Ebu Katade el Filistini'nin Rusya'da ilan edilen seferberlik ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Mücrim Kadirov, Çeçenya'nın gençlerini seferber ediyor ve onları zorla Ruslar için ölüme gönderiyor. Orada, Ukrayna işgalinde ölen oğullarına ağlayan anneleri görüyoruz ve pek çoğunun bu savaşa gönülsüz olarak gittiklerini biliyoruz. Bu durum bize acı veriyor.

Şaşırtıcıdır ki yakın tarihte Çeçenya'da on binlerce insanı öldüren, şehirleri ve köyleri harabeye çeviren de aynı Rus devletiydi. Ve bugün bu kiralık işçi Kadirov, Putin ve Rusya için hararetle çalışıyor. Hatta geçenlerde Rusların Çeçenya'yı, kendisine en sadık ülkeye dönüştürdükleriyle övündü.

Bunun hakkında Allahu teala, Kur'an-ı Kerim'in Kehf Suresi'nde şöyle buyurur:

'Çünkü onlar sizi ele geçirirlerse ya taşlayarak öldürürler, yahut kendi dinlerine döndürürler. O zaman da bir daha asla kurtuluşa eremezsiniz.'"

"Çeçenler seferberliğe katılmamalı"

Çeçen gençlerin ilan edilen seferberliğe katılmaması gerektiğini ifade eden Ebu Katade sözlerine şöyle devam etti:

"Buralardaki genç Müslümanlar, seferberliğe katılmamak için mümkün olan her şeyi yaparak kaçınmaya mecburdur. Yine de yakalanıp savaşmaya zorlanırlarsa da hiçbir şekilde onlarla kalben bir olmamalıdırlar. 

Yine icbâren seferberliğe katılmış bir Müslüman, onlara mümkün olduğunca faydasız olabilmek için elinden gelen çabayı göstermeli ve bu savaşta fena olan her şeyden kendini korumaya çalışmalıdır. 

Yine Rus ordusunda çokça firar olduğu haberleri ulaşıyor. Öyleyse bu gençler de mümkünse bu yola başvurabilirler. 

Allah onları muhafaza buyursun!

Bu yaşananlar, zafiyetten ve cihadı terk etmemizden kaynaklanan büyük bir musibet ve cezadır. 

Ey Allah'ım, bizleri kurtar! Bizlere yeniden, senin kelimenin yüceltildiği cihat kapılarını aç!"

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.