Eş Şebab'tan Somalili gazetecilere: Meslek ilkelerine uyun

Eş Şebab'tan Somalili gazetecilere: Meslek ilkelerine uyun

Eş Şebab, Somali'deki gazetecilerin "meslek ilkelerine uymaları" çağrısını yaptı.

Fotoğraf: Somalili gazeteci Jamal Muhumed Osman

Mogadişu yönetiminin Somalili gazetecilerin El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'ın faaliyetlerini haberleştirmesine yasak getirmesinin ardından cihat yanlısı gruptan konuya ilişkin açıklamalar yapıldı.

Mogadişu yönetimine bağlı Enformasyon Bakan Yardımcısı Abdirahman Al AdalaEş Şebab'ın saldırı ve faaliyetlerinde kendi çabalarını yücelttiğini kaydederken, bunlara dair haberlerin "grubun propagandasını yaptığını" iddia etmişti.

Son olarak Eş Şebab ise ülkedeki basın mensuplarına yaptığı çağrıda, gazetecilerden “tarafsız bir şekilde işlerini yürütmelerini" talep ederken "bu konuda dürüst bir tavır takınmalarını" istedi.

Eş Şebab açıklamasında ayrıca Mogadişu yönetimi tarafında yer alan medya organlarının "işgalin bir parçası" olarak tanımlanacağına değinildi.

Öte yandan açıklamada "ülkedeki Somalili gazeteciler İslam Şeriatına karşı savaşta yer almamaları konusunda" uyarıldı.

Somali'de son dönemde Eş Şebab'ın yoğun olarak varlık gösterdiğinin ifade edildiği orta ve güney kesimlerde Mogadişu yönetimi ile cihat yanlısı grup arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Bu kapsamda Mogadişu yönetimi, Eş Şebab'a karşı ilan ettiği topyekün savaşı ana akım ve yeni medyaya da taşımış durumda.

Kaynak: Mepa News 

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.