Filistin'de İsrail'in katliamları yoğunlaşıyor

Filistin'de İsrail'in katliamları yoğunlaşıyor

İsrail'in dün gerçekleştirdiği saldırılarda bir Filistinli daha hayatını kaybetti.

İsrail güçlerinin dün (26 Ocak Perşembe) Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'de ve Cenin Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği katliama karşı Filistin'in her tarafında protesto eylemleri düzenlendi. Batı Şeria ve Kudüs'te meydana gelen çatışmalarda da bir Filistinli genç hayatını kaybederken birçok kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan aktardığı bilgilere göre 22 yaşındaki Yusuf Yahya Muhaysin isimli genç işgal altındaki Kudüs'ün Ram kasabasında akşam saatlerinde maruz kaldığı saldırı sonucu aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetti. Böylece dün İsrail güçlerinin saldırılarında öldürülenlerin sayısı 10'u bulurken bu yılın başından itibaren hayatını kaybedenlerin sayısı da 30'a ulaştı.

Sağlık Bakanlığı, Ram'daki çatışmalar sebebiyle Ramallah Sağlık Merkezi'ne bazıları ağır olmak üzere birçok yaralının getirildiğini açıkladı.

Ayrıca Azun kasabasında ve Kalkilya'nın doğusunda meydana gelen çatışmalarda da 4 gencin gerçek mermilerle bazı kişilerin de kauçuk kaplamalı mermilerle yaralandığı haber verildi.

Beytüllahim'in kuzeyindeki Ayide Mülteci Kampı'nda yer alan Müslüman mezarlığı yakınında da bir gencin İsrail güçlerinin attığı mermilerle yaralandığı bildirildi.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.