Güney Kıbrıs: Tehdit olmazsa Türkiye ile diyaloğa hazırız

Güney Kıbrıs: Tehdit olmazsa Türkiye ile diyaloğa hazırız

Güney Kıbrıs Nikos Anastasiadis, 'şantaj ve tehditler olmadığı takdirde' sorunları çözmek için Türkiye ile görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nicos Anastasiadis, kendilerinin herhangi bir tehdit altında olmaması koşuluyla Türkiye ile diyaloğa hazır olduklarını söyledi.

Güney Kıbrıs'ta AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşen Rum lider, “Ankara’nın hukuk dışı ve gerginliği arttırıcı eylemlerini bitirmek için ciddi anlamda çabalar sürerken dün Türkiye, maalesef Yavuz gemisinin yasa dışı sondajıyla ilgili Navtex’ini uzattı” dedi.

Rum lider Anastasiadis, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de kışkırtıcı eylemlerini sürdürdüğünü ileri sürdü.

Anastasiadis, "Gelecek hafta yapılacak AB Zirvesi öncesi, Türkiye'ye verilecek mesajlarda ortak bir tutum almanın öneminin altını çizdik ve yasadışı hamleler sürerse, kararlarımızı uygulamakta kararlıyız" diye konuştu.

AB Zirvesi, 24-25 Eylül'de yapılacak.

Türkiye, dün yaptığı açıklamayla, Yavuz Sonda gemisinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleriyle ilgili yayımladığı Navtex’in süresini 12 Ekim tarihine kadar uzattığını ilan etmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.