Hamas lideri Heniye: Afganistan'daki zafer ümmetin işgale karşı gücünü gösterdi

Hamas lideri Heniye: Afganistan'daki zafer ümmetin işgale karşı gücünü gösterdi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, "Taliban’ın Afganistan’da Amerikan işgaline karşı kazandığı zaferin ümmetin işgal altındaki topraklarını işgalden kurtarmaya gücünün yettiğini gösterdiğini" söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Afganistan Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki’yle telefon görüşmesi gerçekleştiren Heniye, "Kudüs’ün işgalden kurtuluşunda Taliban’ın Filistin’deki kardeşlerine destek olmasını ve rol oynamasını beklediklerini" ifade etti.

Taliban liderlerini ve Afgan halkını bir kez daha kutlayan Heniye, "Taliban’ın özgürlük savaşı sırasında gösterdiği hikmetli tavırdan memnuniyet duyduklarını" dile getirdi.

Filistin’in ve özellikle de Kudüs’teki ihlallerin Afganistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamalarında yer almasını beklediklerini kaydeden Heniye, "direnişin ve ümmetin Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda kazanılan zafere ve Afganistan’ın işgalden kurtuluşuna sevindiğini" söyledi.

Afganistan Dışişleri Bakanı Muttaki de Heniye’ye telefon görüşmesi ve kutlama dolayısıyla teşekkür ederek, "Afganistan’da 43 yıl sonra İslami bir hükümet kurulduğunu ve Afganistan sınırları içinde hükümetin kontrolünde olmayan yer bulunmadığını" belirtti.

Muttaki, "mücahit Filistin halkının Kudüs ve çevresinde gerçekleştirdiği cihatla gurur duyduklarını" bildirdi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.