Hindistan yönetimi Keşmir’de baskıyı artırdı

Hindistan yönetimi Keşmir’de baskıyı artırdı

Pakistan Başbakanı İmran Han’ın BMGK toplantısında yaptığı konuşmasının ardından Hindistan yönetimi, kontrolü altında bulunan Keşmir bölgesinde olası protestoları önlemek için baskıyı artırdı.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Birleşmiş Milletler (BM) 74’üncü Genel Kurul toplantılarında dün yaptığı konuşmada, Hindistan’ın Keşmir’de uyguladığı kısıtlamaların, geçtiğimiz ay özerkliğini kaldırdığı ve binlerce kişiyi gözaltına aldığı bölgeyi ‘kan banyosuna’ dönüştürme konusunda etkili olacağını belirtti ve Yeni Delhi’ye uyarıda bulundu.

İmran Han’ın konuşmasından kısa bir süre sonra, Keşmir’deki yüzlerce kişi evinden çıkarak gece geç saatlerde Han'ı destekleyen sloganlar atarak Keşmir'in bağımsızlığını talep etti.

Kaynaklar, yetkililerin, bugün hoparlörlü polis araçlarından Keşmir’in bazı bölgelerinde “hareket alanı kısıtlaması” getirildiğini duyurduğunu söyledi. Reuters’e göre protestoları önlemek için bazı bölgelere ise ek birlikler sevk edildiği belirtildi. Birlikler dikenli tel kullanarak Keşmir’in yazlık başkenti Srinagar'daki ana iş merkezine erişimi engelledi.

Bir polis memuru, “Bu, İmran Han'ın konuşmasından kısa bir süre sonra Srinagar'ın çeşitli yerlerinde meydana gelen protestolar nedeniyle gerekliydi” dedi.

Çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Keşmir, nükleer silaha sahip Hindistan ve Pakistan için bir gerilim noktası haline geldi. Her iki ülkede Keşmir'in bazı bölümlerini yönetiyor ve bölgede üzerinde tam egemenlik talep ediyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.