İngiltere Başbakanı Boris Johnson ABD'nin 'Filistin' planına destek verdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ABD'nin 'Filistin' planına destek verdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile ABD'nin Ortadoğu barış barış planını görüştü

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile ABD'nin "Ortadoğu barış planını" görüştü.

Görüşmede, Johnson, ABD'nin gayretlerini olumlu bulduğunu yinelerken, İngiltere'nin iki devletli çözüme verdiği desteği tekrarladı.

İngiltere'nin iki devletli ve Kudüs'ün tarafların ortak başkenti olacağı bir çözüme desteğini vurgulayan Johnson, Londra’nın tek yanlı toprak ilhakına karşı olduğunu da muhatabına iletti.

Öte yandan başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Brexit’ten sonra İsrail-İngiltere ilişkilerinin de güçlendirmeye devam edileceği vurgulandı.

Geçtiğimiz ay ABD Başkanı Donald Trump, Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin kurulması için Filistin’in barış çabaları ve özerklik konusunda harekete geçmelerinin gerekli olduğunu belirtti. Filistinli liderler ise bu planı reddediyor. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.