İngiltere'de Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün yapılıyor

İngiltere'de Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün yapılıyor

Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün Londra'da yapılıyor.

56 bağımsız ülke ve 2,4 milyar insandan oluşan İngiliz Milletler Topluluğu'nun başkanı ve bu ülkelerin 14'ünde aynı zamanda devlet başkanı olan Charles'ın taç giyme töreninin milyonlarca insan tarafından takip edilmesi bekleniyor.

Tören, kraliyet ailesinin taç giyme törenleri, düğün ve cenazelerinin büyük bölümüne ev sahipliği eden Westminster Abbey'de yapılacak ve Kraliçe Camilla ile birlikte taç giyecek olan Kral Charles, 1066'dan bu yana burada taç giyen 40'ıncı hükümdar olacak.

İhtişam ve formalitelerle dolu olacak bu gün, bin yıldan daha eskiye dayanan gelenekleri içeriyor.

Resmi kutlamalar Buckingham Sarayı'ndan Westminster Abbey'e kadar sürecek bir geçit töreni ile başlayacak ve güzergah boyunca yer alan izleme alanları da yerel saatle 06.00'da açılmış olacak.

The Mall ve Whitehall'daki alanlara dolduğunda insanlar Hyde Park, Green Park ve St James's Park'taki alanlara yönlendirilecek.

Buckingham Sarayı'nın dışında silahlı kuvvetler gazileri ile Ulusal Sağlık Servisi (NHS) personeli de dahil olmak üzere davetliler için stantlar kuruldu.

Westminster Abbey'deki geçit töreninde çoğu Hükümdarın Süvari Birliği'nden olmak üzere 200'e yakın silahlı kuvvetler mensubu yer alacak.

Güzergâhta 1.000 askeri personel daha olacak, ama genel geçit töreni, 1953'te Kraliçe 2. Elizabeth için yapılan törendekinden çok daha küçük olacak.

Kaynak: BBC Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.