İngiltere'den Ukrayna'ya uzun menzilli SİHA sözü

İngiltere'den Ukrayna'ya uzun menzilli SİHA sözü

İngiltere Ukrayna'ya 200 kilometreden fazla menzile sahip yüzlerce uzun menzilli silahlı insansız hava aracı teslim edecek.

(Fotoğraf: Twitter / Rishi Sunak)

İngiltere, Rusya karşısında Ukrayna'ya askeri desteğini artırıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin İngiltere'ye bugün yaptığı ziyaret sırasında Başbakan Rishi Sunak'ın ofisinden, Kiev yönetimi için yeni askeri destek açıklandı.

Buna göre İngiltere, Ukrayna'ya 200 kilometreden fazla menzile sahip yüzlerce uzun menzilli silahlı insansız hava aracı gönderecek. Kiev yönetimine teslim edilecek saldırı SİHA'nın tipi hakkında detaylı bilgi verilmedi.

İngiltere Başbakanlığından konuyla ilgili pazartesi günü yapılan açıklamada, saldırı SİHA'ların yanı sıra yüzlerce hava savunma füzelerinin de Ukrayna'ya gönderileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca SİHA'ların ve hava savunma füzelerinin önümüzdeki aylarda Ukrayna'ya teslim edileceği bildirildi.

Öte yandan İngiltere, geçtiğimiz günlerde Ukrayna'ya Storm Shadow seyir füzelerini teslim etmişti. Storm Shadow füzeleri Ukrayna'ya ait Sovyet yapımı savaş uçaklarına entegre edilebiliyor ve Rus topraklarına doğru ateşlenme menziline sahip. Söz konusu seyir füzeleri Ukrayna kontrolündeki topraklardan Kırım'ın en büyük şehri Sivastopol ve Rusya'nın Karadeniz filosunun ana karargahına ateşlenebilecek menzile sahip.

Ukrayna lideri Zelenskiy karşı taarruz öncesi Avrupa'da destek arayışında

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı taarruza geçmesi öncesinde Avrupa'dan yardımların arttığı görülüyor.

Avrupa Birliği'nin Ukrayna için 500 milyon euro değerindeki mühimmat üreteceğini ilan etmesinin yanı sıra Almanya da geçtiğimiz günlerde 3 milyar dolarlık bir askeri yardım paketi açıklamıştı.

Fransa da Rusya karşısında Ukrayna'ya zırhlı araç, tank ve askeri eğitim sağlama sözü verdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.