"Rus denizaltılar İngiltere'nin altyapısını baltalayabilir"

"Rus denizaltılar İngiltere'nin altyapısını baltalayabilir"

İngiliz Daily Mail gazetesi, Rus denizaltıların İngiltere’nin altyapısını bozabileceğini ve 'kritik sonuçlara' yol açabileceğini bildirdi.

Daily Mail yazarı Chris Pleasance, yazısında “Rusya’nın, İngiltere’nin elektrik kablolarını ve internet kablolarını hedef alarak onları küresel şebekeden kesebileceği ve İngiltere’deki hayatı tehlikeye atabileceği yönünde artan korkular var” ifadelerine yer verdi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya’nın bu kablolara saldırmasının 'kritik sonuçlara' yol açabileceğini ifade eden Pleasance, sağlık, ekonomi, mobil iletişim ve internet hizmetlerinin risk altında olacağını kaydetti.

Gazeteci, elektriğin kesintiye uğramasının isyanlara neden yoğun sivil itaatsizliğe yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

Habere göre İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya’nın 'su altı enerji ve komünikasyon hatlarına saldırıları öngören' donanma programı konusunda uyarıda bulundu.

Wallace, sabotajların dalgıçlar ve uzaktan kumandalı küçük denizaltılar tarafından yerine getirilebileceğini söyledi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.