İran destekli Husilerden Suudi Arabistan'da petrol tesislerine drone saldırısı

İran destekli Husilerden Suudi Arabistan'da petrol tesislerine drone saldırısı

İran destekli Husiler Suudi Arabistan içerisinde petrol tesislerine hava saldırıları düzenlediklerini iddia etti.

İran destekli Husiler Suudi Arabistan içerisinde petrol tesislerine hava saldırıları düzenlediklerini öne sürdü.

Husilerin 'resmi' olarak belirtilen internet siteleri üzerinden yapılan açıklamaya göre, İran destekli örgüt, Suudi Arabistan'ın batısında "hayati önemdeki merkezlere" hava saldırıları düzenledi.

Küçük çaplı 7 insansız hava aracı ile gerçekleştirildiği belirtilen saldırıların, Suudi Arabistan'ın Yemen'de düzenlediği saldırılara karşılık olarak gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Husilere bağlı sosyal medya kaynakları da, örgütün Suudi Arabistan güneyindeki Yenbu'da bulunan 7 petrol tesisini vurduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan kaynaklarından konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

ABD ile İran arasında artan askeri gerilimin ve İran'ın petrol üretimini hedef alan yaptırımların ardından İran'ın bölgede Körfez ülkelerine yönelik saldırılara öncülük edebileceği tahmin ediliyordu.

Geçtiğimiz gün Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fuceyre Limanı'nda bulunan dört ticari gemiye yönelik sabotaj saldırıları düzenlenmişti. Saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmamıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.