İran'da askeri tesislere insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendi

İran'da askeri tesislere insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendi

İran'ın İsfahan kentinde Savunma Bakanlığı'na ait bir üretim tesisine insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

İran'ın İsfahan kentinde Savunma Bakanlığı'na ait bir mühimmat üretim tesisine insansız hava araçları ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırı sonrası yaşanan patlamalarda tesisin hasar gördüğü ifade ediliyor.

İsfahan Valiliği merkezdeki patlamaları doğrularken can kaybının olmadığını, "tesisin çatısında hasar meydana geldiğini" açıkladı.

İran Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Savunma Bakanlığı'na bağlı üretim tesislerinden birine mikro insansız hava araçları kullanılarak başarısız bir saldırı gerçekleştirildi. Hava araçlarından biri tesisin hava savunması tarafından vuruldu ve diğer ikisi de savunma duvarına çarpıp infilak etti" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan yerel kaynaklar İran'ın birçok farklı bölgesindeki askeri tesislere dün gece insansız hava araçlarıyla saldırılar gerçekleştirildiğini aktarıyor.

Tesislerde meydana gelen zararın boyutu ise tam olarak bilinmiyor.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum