İran: Drone saldırılarının arkasında İsrail var, yanıt verme hakkına sahibiz

İran: Drone saldırılarının arkasında İsrail var, yanıt verme hakkına sahibiz

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Emir Said İrvani, 'ilk incelemelerin İsfahan'daki drone saldırısının arkasında İsrail'in olduğunu gösterdiğini' söyledi.

İran, İsfahan kentinde Savunma Bakanlığı'na ait bir mühimmat üretim tesisine insansız hava araçları ile düzenlenen saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu.

Yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (İSNA) haberine göre, İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Emir Said İrvani, BM Genel Sekreteri António Guterres'e yazdığı mektupta, pazar günü gerçekleşen saldırıya ilişkin ön incelemelerin saldırının sorumlusu olarak İsrail'i işaret ettiğini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Guterres'e yazdığı mektupta, "İsrail tarafından yapılan eylem uluslararası hukuka aykırıdır" diyen İrvani, "İran gerekli gördüğü vakitte ve şekilde şert bir yanıt verme hakkına sahiptir." ifadelerini kullandı.

İsrail tarafından düzenlendiği ifade edilen saldırılarda Savunma Bakanlığı'na ait bir mühimmat üretim tesisi vurulmuş ve tesiste hasar meydana geldiği belirtilmişti.

Öte yandan basına yansıyan haberlerde bazı ABD'li yetkililerin saldırıların arkasında İsrail'in olabileceğini söylediği bilgisi yer almıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.