"İran'ın uzaya uydu göndermesi bölgesel güvenliğe tehdit"

"İran'ın uzaya uydu göndermesi bölgesel güvenliğe tehdit"

İngiltere, İran'ın askeri uydu taşıyan bir roketi uzaya fırlatmasının endişe verici olduğunu açıkladı.

İngiltere, İran'ın bu hafta içerisinde askeri uydu taşıyan bir roketi uzaya fırlatmasının endişe verici olduğunu ve bu adımın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına aykırı olduğunu açıkladı.

Reuters haber ajansına göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, "İran'ın balistik füze teknolojisini kullanarak roket fırlattığına dair raporlar çok endişe verici ve Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararı ile tutarlı değil” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, BM'nin İran'ın nükleer silah taşıyabilecek balistik füzelerle ilgili herhangi bir faaliyetten kaçınmasını talep ettiği hatırlatılarak, Tahran’ın buna uyması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İran'ın balistik füze programı konusunda bölgeyi istikrarsızlaştıran ve bölgesel güvenliğe tehdit oluşturan derin bir endişenin olduğu belirtildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.