"İsrail Başbakanı Lapid, Beşar Esed ile görüştü"

"İsrail Başbakanı Lapid, Beşar Esed ile görüştü"

İsrail Başbakanı Yair Lapid'in, Beşar Esed ile bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

İsrail basını, Başbakan Yair Lapid'in kritik bir görüşmede bulunduğunu iddia etti.

Ynet News'te kıdemli muhabir Ron Ben-Yishai'nin imzasıyla yayınlanan habere göre, geçtiğimiz cumartesi günü Lapid ve Esed arasında doğrudan bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Görüşmede gündemin İran olduğunu, Lapid'in Esed'e "Suriye'deki saldırılarımızda rejim güçlerini hedef almayacağız" şeklinde bir garanti verdiği iddia edildi.

İsrail 2011 yılından bu yana Suriye'de hava saldırıları düzenliyor, saldırılarda rejim güçleri de kayıp veriyordu. İsrail bir süredir Rusya ile de benzer bir temas kurmuş ve saldırılarda Rus güçlerinin zarar görmesinin önüne geçilmişti. Bu durum Suriye'ye yönelik İsrail saldırılarında İran'ı yalnızlaştırmış ve zamanla bölgede İran-Rusya geriliminin büyümesine yol açmıştı.

Esed ile doğrudan yapılan görüşmelerle İran'ın bölgedeki etkisinin kısıtlanmasına çalışılacağı ve taraflar arasında verilecek çeşitli garantilerle bunun sağlanacağı iddialar arasında.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum