İsrail Filipinler'e askeri uçak satacak

İsrail Filipinler'e askeri uçak satacak

İsrail'in 114 milyon dolar karşılığında Filipinler'e ileri istihbarat sistemleriyle donatılmış 2 adet uzun menzilli deniz karakol uçağı ATR-72-600 satacağı belirtiliyor.

(Fotoğraf: Elbit Systems)

İsrail'in Filipinler'e ileri teknoloji istihbarat sistemleriyle donatılmış deniz karakol uçakları satacağı bildirildi.

İsrail merkezli savunma sanayii şirketi Elbit Systems, 114 milyon dolar karşılığında iki adet uzun menzilli deniz karakol uçağını isimsiz bir Asya Pasifik ülkesine satacağını açıkladı.

Haaretz'in resmi belgelere ve yerel raporlara dayandırdığı habere göre, İsrail'in deniz karakol uçağı satacağı ülkenin Filipinler olduğu öğrenildi.

İtalyan üretimi ATR-72-600 deniz karakol uçaklarının İsrailli şirket tarafından çeşitli istihbarat ekipmanlarıyla donatılmasının ardından Filipinler'e teslim edileceği belirtildi.

Filipinler ordusunun, fiyatının ve bakım maliyetinin düşük olması sebebiyle ATR-72-600 deniz karakol uçaklarını tercih ettiği düşünülüyor.

Öte yandan Filipinler ordusunun envanterinde halihazırda İsrail tarafından geliştirilen Hermes 450 ve Hermes 900 insansız hava araçları (İHA) bulunuyor. Filipinler Hava Kuvvetlerinin kontrolündeki Hermes 900 İHA'lardan birisi geçen yıl düşmüştü.

Filipinler'in ordusunu modernize etme arayışında olduğu biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.