İsrail Hamas'a ait kontrol noktasını vurdu

İsrail Hamas'a ait kontrol noktasını vurdu

İsrail ordusu, düzenlediği hava saldırısında Hamas'a ait bir sınır kontrol noktasını vurdu.

İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırısında Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Hamas hareketine ait bir sınır kontrol noktasının hedef alındığı açıklandı.

Alman haber ajansı DPA’nın haberine göre Gazze’deki Filistinli kaynakların kayıp bilgisi vermediği belirtildi. İsrail’e atılan roketin sorumluluğunu ise herhangi bir Filistinli gurup üstlenmedi.

Hamas yetkilisi Halil el-Hayya, yaptığı açıklamada saldırıda 3 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğunu söyledi. Hayya, Hamas’ın Gazze’deki güvenlik unsurlarını hedef alan iki patlamanın da arkasında İsrail ajanlarının olduğunu söyledi.

İsrail, iki gün önce Gazze Şeridi’nden ülkenin güneyine atıldığını iddia ettiği rokete cevap olarak Gazze’deki tek elektrik santralini çalıştırmak için gereken akaryakıt sevkiyatını yüzde 50 azaltma kararı almıştı. Bunun üzerine Gazze Elektrik Dağıtım Şirketi, Gazze’deki tek enerji santralindeki 3 jeneratörden birinde üretimin durduğunu duyurmuştu. Bu durum, bölgenin elektrik ihtiyacı açığının artması anlamına geliyor.

Gazze Şeridi, bu ayın başından bu yana çoğu Hamaslı 9 Filistinli’nin sınırdaki duvarı geçtikleri gerekçesiyle İsrail tarafından öldürülmesiyle aynı zamana denk gelen İsrail’e yönelik roket saldırılarına sahne oldu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.