İstanbul seçim sonuçları iptal edildi

İstanbul seçim sonuçları iptal edildi

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdiğini açıkladı.

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdiğini açıkladı. AK Parti, 17 Nisan'da YSK'ya 44 sayfalık dilekçe ve 3 valiz belge teslim etmişti

İstanbul seçimlerine ilişkin AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından yapılan olağanüstü itirazları değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 4'e karşı 7 oyla İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. YSK'nın kararını, sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldığı öğrenildi.

AK Parti YSK Temsilcisi Özel ayrıca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yeni seçimlerin 23 Haziran'da yapılacağını söyledi.

YSK tarafından resmi yazılı açıklama ise henüz yapılmadı. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.