İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti

İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti

İstanbul'da, meteorolojinin yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış başladı, tüm vapur seferleri iptal edildi.

İstanbul'da, meteorolojinin yaptığı uyarılarının ardından beklenen yağış başladı. Öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü başlayan sağanak etkisini gösterdi.

İstanbul'da yağış özellikle Avcılar, Sefaköy, Bahçelievler, Çatalca, Zeytinburnu, Sarıyer, Fatih, Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Tuzla ve Pendik'te etkili oldu. Üsküdar sahilde yağmurun ardından kara ile deniz birleşti.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunmuştu.

D-100 Karayolu üzerinde su birikintileri oluşurken bazı araçlar yolda mahsur kalırken sağanak sonrası Maslak’ta meydana gelen kazada 3’ü ağır 4 kişi yaralandı.

Çatalca'da ise bir elektrik direğine yıldırım düştü. Şiddetli yağışın ardından tüm vapur seferleri iptal edildi. Tarihi Kapalıçarşı ve Eminönü alt geçidinde iş yerlerini su basarken Fatih ve Eminönü'nde ise metrekareye 113 kilogram yağış düştü.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, son radar verileri ve tahminlere göre, Avrupa Yakası'nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması beklendiğini duyurdu.

Kaynak: Mepa News, Independent Türkçe

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.