Kılıçdaroğlu: Hiçbir güç İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten alıkoyamaz

Kılıçdaroğlu: Hiçbir güç İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten alıkoyamaz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Saraçhane'de muhalefet partilerinin düzenlediği eylemde konuştu.

Altılı Masa, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de İstanbullularla buluştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve doktor randevusu nedeniyle mitinge katılamayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu temsilen Genel Başkanvekili Sabri Tekir etkinliğe katıldı.

Parti liderleri Saraçhane'de toplanan kalabalığa hitaben açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saraçhane'de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"- Mevlana der ki “Adalet kutup yıldızı gibidir yerinde sabit durur ve kainat onun etrafında döner.” Bugün bizi bir araya getiren yaşadığımız adaletsizliktir. Hepinizin huzurunda söz veriyorum. Adalet ya gelecek ya da getirilecek.

- Adalet dağıtacak kişi hukukun üstünlüğü ve vicdana göre kanaat vermek zorundadır. Adaleti dağıtacak kişi kralın sofrasına asla oturmayacak çünkü sofraya oturan alimin verdiği fetva yanlıştır ve doğru olmaz.

- 1924 ve 1921 anayasalarının ilk maddesi şudur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 16 milyonun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vurulmuştur.

- Adalet artık temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür çünkü sokakta herhangi bir vatandaşa sorun büyük bir kısmı yoktur diyecek. Bu ülkeye adaleti mutlaka getireceğiz.

- Bugün Türkiye’de hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku var. Bir genç tweet attığı zaman sabaha karşı kapısı çalınıyor ve gözaltına alınıyor.

- Yargıyı itibarsızlaştıranlar var. Ağacın kurdu kendi içindedir. Uyuşturucu baronlarına ses çıkarmazlar, parti teşkilatlarından gelenleri hakimlik, savcılık koltuğuna oturturlar. O kurtları tek tek temizleyeceğiz. Adaletin ağacı görkemli ve sağlıklı olacak.

- Öteden beri bu ülkede zulüm var. Milletvekillerimiz, gazeteciler tutuklandı, İstanbul il başkanımız da siyasi yasak kapsamına alındı. Bu tablo zulmün arttığı bir tablodur. Yakında onları göndereceğiz

- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar asla ve asla kabul edilemez. Toplumun vicdanını yaralamıştır. Toplumun vicdanı kanamıştır. Bize geri adım attırmamıştır. Kararlılıkla başkanın arkasında duracağız. Bizim kupon arazi, yeşil alanları betonlara dönüştürmek gibi bir niyetimiz yok. Hakka hizmet halka hizmettir biz kuralı böyle biliriz. Hiçbir güç Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz. Görevini şerefiyle yapacak.

- Göndereceğiz. Hiç endişe etmeyin altılı masa kararlı bu ülkeye huzuru ve adaleti getireceğiz.

- Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Maratonun sonuna geldik. Altı ay sonra maraton bitecek. Bereketli bir Türkiye’yi göreceksiniz.

- Asla başınızı öne eğmeyin. Altı ay kaldı geliyoruz. İktidar olmak için geliyoruz."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.