Libya'da Rus MiG-29 savaş uçağı düştü

Libya'da Rus MiG-29 savaş uçağı düştü

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Libya'da Rus yapımı MiG-29 tipi savaş uçağı düştü.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Libya'da Rus yapımı MiG-29 tipi savaş uçağı düştü.

Edinilen bilgilere göre, Rusya'nın Libya'daki resmî olmayan kuvvetleri tarafından istihdam edilen MiG-29 tipi savaş uçağı ülkenin orta-sahil kesiminde yer alan Sirte kenti kırsalındaki bölgede düştü.

Uçağın düştüğü sırada pilotun kendisini tahliye etmeyi başardığını aktaran kaynaklar, paraşütle yere inmeyi başaran Rus pilotun Halife Hafter güçlerine ait helikopterle bölgeden tahliye edildiğini bildirdi.

Öte yandan sosyal medya ağları üzerinden paylaşılan bir videoda, Rus pilotun uçaktan kendini fırlattıktan sonra yere inmesi sonrası, bölgeden tahliyesini beklediği anlata ait olduğu belirtilen görüntüler yer aldı.

 

Video kaydında konuşan Rus pilotun, vurulduğunu ifade ettiği ve tahliyesini sağlayarak düşen savaş uçağından kurtulduğu ifade ediliyor.

Rusya'nın Libya'ya MiG-29 sevkiyatı

Rusya, geçtiğimiz Mayıs ayında çok sayıda MiG-29 savaş uçağı ve diğer başka tip askeri uçakları Suriye üzerinden Libya'ya sevk etmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.