Mali'de El Kaide Fransız üssünü bombaladı

Mali'de El Kaide Fransız üssünü bombaladı

El Kaide'nin Afrika'nın batısındaki yapılanması Fransız güçlerinin bulunduğu üsse yönelik top saldırı gerçekleştirdi.

Batı Afrika'da El Kaide'ye bağlı bir şekilde faaliyet gösteren Nusretu'l İslam ve'l Müslimin grubu, Mali'nin kuzeydoğusundaki Kidal vilayetine bağlı Aguelhok bölgesinde Fransa ve "Mali Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu" (MINUSMA) güçlerinin konuşlu bulunduğu askeri üsse yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Aguelhok bölgesi konumu:

Bölge kaynakları Fransız askerlerinin de konuşlu bulunduğu askeri üsse yönelik saldırıyı doğrularken, El Kaide'ye bağlı grup tarafından dün saldırıyla ilgili bir açıklama yayınlandı.

Nusretu'l İslam ve'l Müslimin grubunun sosyal medya ağları üzerinden servis ettiği açıklamada, askeri üsse yönelik düzenlenen ağır silah saldırısının kendileri tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Yapılan isabetli atışlarla Fransız askerlerinin de bulunduğu askeri merkez en isabetli şekilde vurulmuştur." ifadeleri yer aldı.

Ayrıca açıklamada, "Bu bombardıman Fransız güçlerine mesajımızdır. Aramızadaki savaş, son haçlı Fransız askeri de bu topraklardan çıkarılana, Allah'ın kanunları bu temiz topraklarda hüküm sürünceye kadar devam edecektir." ifadeleri de kullanıldı.

El Kaide'ye bağlı Nusretu'l İslam ve'l Müslimin grubu Temmuz ayının başında da Gao bölgesinde Mali hükümetine bağlı güvenlik güçleriyle Fransız askerlerinin ortak devriyesi sırasında bomba yüklü araçla konvoya yönelik saldırı gerçekleştirmişti.

Saldırıda Fransız askerlerinin doğrudan hedef alındığını açıklayan grup, çok sayıda Fransız ordu mensubunun bu saldırıda öldüğünü ve yaralandığını öne sürmüştü.

Nusretu'l İslam ve'l Müslimin grubu (JNIM)

Mali'de geçen sene Mart ayında bölgedeki silahlı gruplar tarafından yapılan açıklamada, Ensaruddin, El Murabitun, Messine Tugayları ve İslami Mağrip El Kaidesi gruplarının, "Nusretu'l İslam ve'l Muslimin Cemaati" adı altında birleştikleri ilan edilmişti.

Yayınlanan video kaydında konuşan yeni oluşumun lideri Ebu'l Fadl İyad Gali, "ülkede işgalci konumunda olan BM ve Fransa askerlerini ve aynı zamanda hükümet birliklerini çok sayıda saldırı ile hedef alacakları" tehdidinde bulunmuştu.

Gali, "Yeni kurulan grubun Taliban lideri Molla Heybetullah Ahunzade'ye, El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'yi ve örgütün Kuzey Afrika lideri Ebu Musab Abdul Vedud'a biat ettiğini" de sözlerine eklemişti.

Grubun lideri Ebu'l Fadl İyad Gali, geçtiğimiz gün de "Nusretu'l İslam'dan Ümmetu'l İslam'a" başlığıyla yeni bir video-mesaj yayınlamıştı.

ekran-resmi-2018-07-30-10.48.11.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.