Mazlum Kobani: ABD'nin Suriye'deki varlığı devam edecek, Ruslarla müzakerelerimiz devam ediyor

Mazlum Kobani: ABD'nin Suriye'deki varlığı devam edecek, Ruslarla müzakerelerimiz devam ediyor

Suriye Demokratik Güçleri yöneticilerinden Mazlum Abdi, Türkiye ile Rusya arasında Soçi’de imzalanan mutabakatı olduğu gibi kabul etmediklerini ve durumu müzakere ettiklerini söyledi.

Ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yönetecilerinden Mazlum Kobani (Ferhat Abdi Şahin), Rusya ve Suriye hükümeti ile yapılan görüşmeler, Ankara ve Moskova arasındaki Soçi mutabakatı, tutuklu IŞİD’lilerin durumu ve Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Suriye topraklarının parçalanmaması için Rusya hükümetinin gösterdiği çabaları desteklediklerini belirten Kobani, “Ancak bu anlaşmanın içeriğine dönük görüşlerimiz var. Önümüzdeki günlerde değiştirilmesini talep edeceğimiz, kabul edip etmeyeceğimiz şeyleri kendileriyle tartışacağız. Bu gündemimizde olacak. Bazı hususlar var, pratikte biz birlikte çalışacağız, bazı adımlar atacağız. Görüyorsunuz Kobani, Menbiç’te birlikte çalışıyoruz. Bugün de Kamışlı’da da Rusya’nın bir devriyesi çıktı. Ancak bazı şeyler de halkımızın, güçlerimizin, siyasi geleceğimiz belirleyecek şeylerdir. Bunlar önümüzdeki süreçte konuşulmaya devam edecek” dedi.

"Semelka sınır kapısının denetimini Suriye hükümetine bırakmayacağız"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölgesi ile Suriye'nin kuzeyinde kendi kontrollerindeki bölge arasındaki Semelka Kapısı’nın bu bölge için "nefes borusu" olduğunun altını çizen SDG Komutanı, buranın denetimini Suriye hükümetine bırakmayacaklarını ve bu konuda hiç kimseyle bir pazarlık yapmayacaklarını söyledi.   

ABD ve Rusya’nın girişimleri sayesinde Türkiye ile resmi bir ateşkes ilan edildiğini kaydeden Abdi, devamında şu ifadelere yer verdi:

"Fakat Türk devleti bu ateşkesi uygulamıyor. Biz de Suriye Demokratik Güçleri olarak Türkiye’nin sözlerine asla inanmıyoruz. Fırsat bulurlarsa saldırılarına devam edecekler. Bu nedenle halkımızdan ve savaşa karşı olan herkesten hazırlıklarını sürdürmelerini istiyoruz. Halkımızın içinden geçtiği bu zorlu süreç aşılana kadar herkes konumunu korumalı. Güçlerimiz mevzilerinde ihtiyatı elden bırakmamalıdır."

"ABD ile ortak toplantılarımız devam ediyor"

Suriye Demokratik Güçleri olarak ABD ile ilişkilerinin devam ettiğini ifade eden Mazlum Kobani, "IŞİD’e karşı ortak mücadelemiz sürüyor. ABD ile ilişkimiz devam ediyor. Ne biz resmi olarak bunu durdurmuşuz ne de onlar. Halen ortak toplantılarımız devam ediyor. Kuzey ve Doğu Suriye’deki varlıkları devam edecek. Bu çerçevede ilişkilerimiz sürecek. Yaşanan eksiklikleri telafi etmelerini talep edeceğiz. Yerine getirmedikleri sorumluluklarını yerine getirmelerini, bir yönüyle öz eleştirisel yaklaşmalarını bekleyeceğiz. Biz de insanlık adına IŞİD’e karşı bir savaş başlatmıştık ve bu savaşımız eskisi gibi devam edecek." dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.