Suriye'de faaliyet gösteren Hurras ed Din grubu yeni görüntüler yayınladı

Suriye'de faaliyet gösteren Hurras ed Din grubu yeni görüntüler yayınladı

Suriye'de 10’dan fazla küçük muhalif grubun bir araya gelmesiyle kurulan Hurras ed Din grubu, cephe hattından görüntüler paylaşmaya devam ediyor.

İçinde bulunduğumuz yılın mart ayında Suriye’de 10’dan fazla küçük muhalif grubun bir araya gelmesiyle kurulan ve El Kaide yapılanmasına yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din grubu düzenli olarak cephe hattından görüntüler paylaşmaya devam ediyor.

Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi güçlerine karşı savaşan grup geçtiğimiz ekim ayında “Ve Harridil Muminin” (İnananları Teşvik Et) isimli bir operasyon odası da kurmuştu.

Kurulan bu operasyon odasıyla birlikte İdlib, Halep ve Hama kırsallarında rejimin ateşkes ihlallerine karşılık vermek amacıyla düzenlenen saldırıları artıran grup, bu saldırılara ilişkin görüntüleri düzenli bir şekilde sosyal medya ağları üzerinden kamuoyuna servis ediyor.

Muhaliflerin kontrolündeki bölgeler ile rejim kontrolündeki bölgelerin kesiştiği noktalardaki temas hatlarından düzenli görüntüler paylaşan grup, Şam el Ribat isimli medya kurumu üzerinden görsel materyalleri servis ediyor.

Hurras ed Din yapılanmasına bağlı bu medya kurumu son olarak temas hatlarındaki nöbet noktalarından kendi savaşçılarına ait görüntüler yayınladı. El yapımı uzun menzilli (12.7mm) keskin nişancı tüfekleriyle rejim mevzilerini gözetledikleri görülen grubun savaşçıları aynı zamanda bölgede görüntüsü alınmış rejim unsurlarına ait görüntüleri de yayınladı:

ç12-3-1024x576.jpgç14-2-1024x576.jpgç15-2-1024x576.jpgç16-2-1024x576.jpg

Muhalif grup tarafından servis edilen görüntülerde nöbet noktasına hareket eden savaşçılar ile birlikte, keskin nişancı tüfeğiyle gözetleme yapan diğer bir muhalif savaşçı görülüyor.

Rejime bağlı güçlerin de net bir şekilde görüldüğü karelerde muhalif savaşçıların rejim güçlerine ateş ettiğine yönelik herhangi bir emare bulunmuyor.

Hurras ed Din yapılanması geçtiğimiz ay da Lazkiye kırsalındaki rejim mevzilerine yönelik bir sızma saldırısı düzenlemişti.

Grup tarafından oluşturulan operasyon odasının tarafından kısa bir süre önce yayınlanan rakamlarda ise, geçtiğimiz ay rejim güçlerine yönelik düzenledikleri saldırılarda 89 kişinin öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Muhalif grup tarafından kurulan operasyon odası aynı şekilde, geçtiğimiz ay içinde yayınladığı görüntülerde, Halep, Hama ve Lazkiye kırsallarında düzenledikleri keskin nişancı saldırılarına dair görüntüleri yayınlamıştı.

El Kaide’ye yakınlığıyla anılan Hurras ed Din grubu, resmen El Kaide’ye bağlılığını ilan etmiş değil.

Hurras ed Din yapılanmasıyla Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) arasındaki ilişkilerin de geçmiş döneme göre daha iyi bir şekilde devam ettiğini söylemek mümkün. Geçtiğimiz dönemde sahada iki grup arasında yaşanan ‘yanlış anlaşılmalar’ dolayısıyla bazı sorunların yaşandığı, ancak iki taraftan temsilcilerin de katılımıyla kurulan bir hakem heyetiyle bu sorunun ortadan kaldırıldığı ifade edilmişti.

Kaynak: Çatışma Bülteni

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum