Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'den 'Kurban Bayramı' mesajı

Taliban lideri Heybetullah Ahundzade'den 'Kurban Bayramı' mesajı

Taliban lideri Heybetullah Ahundzade, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Taliban lideri Heybetullah Ahundzade, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Taliban liderleri uzun süredir her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarının öncesinde benzeri mesajlar yayınlıyor.

Taliban lideri Ahundzade, mesajında birçok dikkat çekici konuya değindi.

Taliban'ın resmi internet sitesinde "Muhterem Emiru'l Mü'minin, Şeyhu'l Hadis Mevlevi Heybetullah Ahundzade'nin Kurban Bayramı Münasebetiyle Yayınladığı Tebrik Mesajı" başlığıyla yayınlanan mesajdan satır başları:

"Sonları yaklaştı"

- Ahundzade, mesajın başlangıcında ABD güçleri ve Kabil hükümetinin sivillere yönelik saldırılarını artırdığını söyledi. Taliban lideri, bu saldırılara rağmen ABD güçleri için "sonları yaklaştı" ifadesini kullandı.

- Taliban'ın askeri ve siyasi olarak başarıya ilerlediğini dile getiren Ahundzade, ülkenin birçok bölgesinde geniş alanları, ana yolları ve stratejik noktaları kontrol ettiklerini söyledi. Hareketin liderine göre Taliban saflarında "dayanışma ruhu, koordinasyon, disiplin ve itaat en üst düzeyde."

- Taliban lideri, Afgan kanaat önderleriyle de görüşmelerin olumlu ilerlediğini, Afgan siyasi arenasındaki isimlerin çoğunun, Taliban'ın "Yabancı güçlerin çekilmesi ve İslami bir sistem talebine destek olduğunu" belirtti.

"İslami bir Afganistan halkın çıkarına"

- Ahundzade, halka yönelik ifadelerinde şu sözleri kullandı: "İslami ve egemen bir Afganistan'ın, toplumdaki yeri ne olursa olsun her Afgan'ın yararına olduğuna inanıyoruz.

Vatandaşlarımızın İslami geleneklerimizin ilkeleriyle uyuşan adil yargılama, hilesiz diplomasi, güçlü ekonomi, sahih kültür, standartlaşmış eğitim ve müreffeh bir sosyal hayata sahip olmalarını istiyoruz."

- Taliban lideri, Kabil hükümeti içerisindeki kişilere de çağrıda bulundu. "Dünyada ve ahirette bedbaht olmanızı istemiyoruz" diyerek Kabil hükümeti mensuplarının "yanlış safta olduğunu" ifade eden Ahundzade, yabancı güçlerle aynı safı terk edenleri "kardeşleri olarak göreceklerini" savundu.

- Ahundzade mesajında ABD'li yetkililere de seslendi. ABD güçlerinin stratejilerinin başarısız olduğunu, askeri seçeneklerde ısrar etmenin beyhude olduğunu savunan Ahundzade, ABD'nin siyasi sürece sadık kalması gerektiğini söyledi.

"Bağımsızlık için mücadele"

- Taliban lideri Ahundzade, Afganlara "ülkenin bağımsızlığı için mücadele etme" çağrısında bulunarak, İngiliz güçlere karşı verilen savaşa atıfta bulundu.

Ahundzade, Kurban Bayramı'nın, 100 sene önce İngiliz güçlerin ülkeyi terk ettiği zamana denk geldiğini söyleyerek, "İşgal altında yaşarken bağımsızlık sloganları atmak anlamsızdır. Yüz sene evvel olduğu gibi şimdi de işgale karşı direnmeli ve mücadele etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Taliban liderinin ifadeleri, akademik çalışmalara orijinal haliyle kaynaklık edebilmesi için olduğu gibi aktarılmıştır.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum