Türkiye'nin ATMACA gemisavar füzesi 220 kilometrede test edildi

Türkiye'nin ATMACA gemisavar füzesi 220 kilometrede test edildi

ROKETSAN tarafından geliştirilerek üretilen Türkiye'nin ilk deniz seyir füzesi ATMACA envantere girmek üzere.

Yerli üretim ATMACA gemisavar füzesinin 220 kilometre mesafe üzerindeki ilk test atışlarını başarıyla gerçekleştirdiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in paylaştığı bilgiye göre, 'Atmaca' bugüne kadarki en uzak mesafedeki hedefi başarıyla vurdu.

Demir, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "Atmacamız bu sefer uzun uçtu. 200+ mesafedeki hedefi başarıyla vurarak fonksiyonlarını mükemmel şekilde yerine getiren Atmaca seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.

Atmaca, uzun menzili, düşük izi ve yüksek hedef vuruş hassasiyetiyle modern donanma platformlarında hizmete hazır bir silah sistemi olarak adından söz ettirecek.

Her türlü hava şartında kullanılabilen modern bir güdümlü mermi olan Atmaca, karşı tedbirlere dayanıklılığı, hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal yetenekleri ile ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor.

Küresel Konumlandırma Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanarak yol alan Atmaca, hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.