Türkiye'nin MKKA'sı Pars 6x6'nın ilk montajı yapıldı

Türkiye'nin MKKA'sı Pars 6x6'nın ilk montajı yapıldı

Alanında dünyanın ilk özelliklerine sahip olan Pars 6x6 Mayına Karşı Korumalı Araç'ın ilk montajı gerçekleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (CSSB) tarafından başlatılan proje kapsamında geliştirilen Pars 6x6 Mayına Karşı Korumalı Araç'ın ilk montajı gerçekleştirildi.

FNSS Savunma Sistemleri A.Ş.'nin ana yüklenici olduğu 6x6 MKKA (Mayına Karşı Korumalı Araç) Projesi çerçevesinde FNSS Gölbaşı tesislerinde yapılan tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile MSB (Milli Savunma Bakanlığı), TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) ve savunma sektörü temsilcileri katıldı.

Pars 6x6 MKKA'nın, güvenlik personelinin karadan emniyetli bir şekilde intikalini sağlama amacıyla yeni nesil yüksek koruma kabiliyetleriyle dizayn edildiğini anlatan Savunma Sanayii Başkanı Demir, Pars 6x6 MKKA'nın uzaktan komutalı silah sistemine sahip olduğunu, görev sırasında maruz kalınabilecek saldırıları hem meskun mahal hem de arazide bertaraf edebileceğini bildirdi.

"İlk defa TSK’nın kullanımına sunulmuş olacak"

Pars 6x6 MKKA'nın 6x6 hareket kabiliyeti ile her türlü arazi koşulunda vazife yapabileceğini belirten Savunma Sanayii Başkanı Demir, 2020 sene sonuna kadar yapılacak kalifikasyon testlerinden sonra araçların tamamının 2021 yılında TSK envanterine gireceğini ve ilk kez TSK'nın kullanımına sunulmuş olacağını aktardı.

Pars 6x6 MKKA'nın "dünyada ilk" olan bazı özelliklere de sahip olduğunu söyleyen CSSB Başkanı Demir, aracın ihraç potansiyelinin de yüksek olduğunu ve birçok ülkenin dikkatini çekeceğini belirtti.

91798045-665170120998817-1738433817473006667-n.jpg

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.