Venezuela’da 1.1 milyon çocuk yardıma muhtaç

Venezuela’da 1.1 milyon çocuk yardıma muhtaç

UNICEF Venezuela’da 500 bin çocuğun yardıma ihtiyaç duyduğunu, sayının 2019 sonunda 1.1 milyona yükseleceğini açıkladı.

Venezuela’daki ekonomik ve siyasi kriz büyük bir göç dalgasına yol açarken Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, (UNICEF) bölgede şu an 500 bin çocuğun koruma ve yardıma ihtiyaç duyduğunu, bu sayının 2019 sonunda 1.1 milyona yükseleceğini açıkladı. UNICEF bölgedeki ülkelere çocukların da aralarında bulunduğu göçmen ve mültecilerin temel hizmetlere erişiminin sağlanması çağrısında bulundu.

4.9 milyon kişi insani yardıma muhtaç

UNICEF insani yardım kuruluşlarının hesaplamalarına göre Venezeula’daki siyasi ve ekonomik krizin yol açtığı göç dalgasın nedeniyle aralarında Brazilya, Kolombiya, Ekvator, Panama ve Peru’nun bulunduğu bölge ülkelerinde bulunan 4.9 milyon kişi, insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

UNICEF yetkilileri göçmen ve mülteci krizinin bölgesel bir boyut kazandığına dikkat çekerek soruna ortak bölgesel çalışmalarla yaklaşılması gerektiğini vurguluyor.

Siyasi kriz tırmanıyor

Venezuela'da muhalefetin çoğunluğu elinde bulundurduğu Ulusal Meclis’in Başkanı Juan Guaido kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş, başta ABD olmak bir çok Latin Amerika ülkesini de bunu desteklemişti. Aralarında Rusya, Türkiye ve İran’ın bulunduğu bazı ülkeler ise Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini destekliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.