WhatsApp'ta reklam dönemi başlıyor mu?

WhatsApp'ta reklam dönemi başlıyor mu?

Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılar için kötü bir haber ile gündemimizde. Ortaya çıkan haberlere göre Facebook’un bünyesinde yer alan WhatsApp reklam göstermeye başlayacak.

Günümüzde çevrimiçi mesajlaşma denilince akla ilk gelen uygulamalardan olan WhatsApp, 2009 yılında kurulmuş ve 2012 yılında kullanıcılarına bir söz vermişti. Platformun gelir amaçlı kullanılmayacağını ve dolayısıyla herhangi bir reklamın uygulama içerisinde yer almayacağının sözünü veren WhatsApp, ayrıca kullanıcıların verisini de toplamayacağını belirtmişti.

ShiftDelete'nin haberine göre, WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmış ve uygulama o günden bu yana kullanıcılarına herhangi bir reklam göstermemişti. Ancak ortaya çıkan son haberler bu durumun artık değişeceğini gösteriyor.

Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp, geçtiğimiz dönemde tıpkı Instagram ve Facebook uygulamalarında olduğu gibi “Hikayeler” özelliğini “Durum” adı altında mesajlaşma uygulamasına dahil etmişti.

Söz konusu reklamlar burada karşımıza çıkacak. Söylenenlere göre WhatsApp Durum’ların arasında reklam göstermeye başlayacak. Kullanıcılar tarafından daha şimdiden büyük tepki alan bu durum, Facebook açısından pek iyi gözükmüyor.

Diğer bir taraftan WhatsApp’ın sözünde durmayarak reklamlara yer vermesiyle, kişisel verilerinin korunumu hakkında da akıllarda soru işaretleri oluşmaya başladı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.