Yabancı güçler Somali'nin başkentinde bir sivili katletti

Yabancı güçler Somali'nin başkentinde bir sivili katletti

Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonuna (ATMIS) bağlı güçlerin başkent Mogadişu'da açtığı ateşte bir sivilin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Afrika Birliği Somali Geçiş Misyonu (ATMIS) güçleri başkent Mogadişu'da bir sivili öldürdü.

ATMIS tarafından yapılan açıklamada, olayın dün başkent Mogadişu'nun Ceelgaabta bölgesinde meydana geldiği bildirildi.

fogtrjrx0aaxym7.jpg

Açıklamaya göre ATMIS'ye bağlı birliklerden Uganda asıllı bir asker, Afrika Birliği güçlerine ait bir kamyona şüpheli bir cisim fırlattığı ve araca çıkmaya çalıştığı iddia edilen kimliği belirsiz bir sivile ateş açtı. Ugandalı askerin açtığı ateş sonucu sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel kaynaklar ve görgü tanıkları, olayın ATMIS güçlerinin basına yaptığı açıklamalardan çok daha farklı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Buna göre, ATMIS güçlerince öldürülen sivil, silahsız ve herhangi bir tehdit oluşturmayan evsiz bir gençti. Görgü tanıklarına göre ATMIS güçleri, başkentteki Başkanlık Sarayı yolu üzerinde devriye attığı sırada yol kenarında oturan evsiz genci vurarak öldürdü.

Olayın ardından halk bölgede ATMIS karşıtı protesto düzenledi.

Afrika Birliği güçlerinin Somali'de sivilleri keyfi olarak hedef aldığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.