Yemen El Kaidesi, grubun medya sorumlusunun ölümünü doğruladı

Yemen El Kaidesi, grubun medya sorumlusunun ölümünü doğruladı

Yemen'deki El Kaide yapılanması ABD'nin kısa bir süre önce düzenlediği hava saldırısında grubun medya yöneticisinin öldüğünü doğruladı.

Yemen'in Marib kentinde mart ayının başında ABD tarafından gerçekleştirildiği düşünülen silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında El Kaide mensubu oldukları öne sürülen 2 kişinin öldüğü yerel kaynaklarca aktarılmıştı.

Ülkenin orta kesiminde yer alan Marib ilindeki saldırıya dair önemli bir açıklama El Kaide'nin Yemen yapılanmasından geldi.

Grubun sosyal medya ağları üzerinden dolaşıma soktuğu açıklamada, Marib'te ABD tarafından düzenlendiği düşünülen SİHA saldırısında Yemen El Kaidesi'nin medya sorumlusu olduğu ifade edilen Ebu Abdulaziz Adnani'nin (Hamad bin Hamud et-Temimi) öldüğü doğrulandı.

Açıklamada medya sorumlusu Et-Temimi ile birlikte aynı çalışma içerisinde yer aldığı belirtilen bir kişinin daha hayatını kaybettiği ifade edildi.

Öte yandan El Kaide'nin açıklamasında Et-Temimi'nin aslen Suudi Arabistan'dan Temim kabilesine mensup olduğu kaydedildi.

Yemen'de El Kaide'ye yönelik saldırılar

2015 yılından bu yana iç savaşın yoğun bir şekilde yaşandığı Yemen'de Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başını çektiği koalisyon, İran tarafından desteklenen ve ülkenin başkenti de dahil olmak üzere büyük bir bölümünü kontrol altında tutan Husilere karşı savaşıyor.

Bölgede savaş ortamı sürerken ABD'ye ait SİHA'lar ise El Kaide'nin bu ülkedeki yapılanmasını hedef alıyor.

Söz konusu saldırılarda şu ana kadar El Kaide'nin birçok üst düzey ismi hedef alındı.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.