"Altılı Masa cumhurbaşkanı değil özel kalem müdürü arıyor"

"Altılı Masa cumhurbaşkanı değil özel kalem müdürü arıyor"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Altılı Masa’nın bir özel kalem müdürü aradığını” söyledi.

(Fotoğraf: Twitter/Adalet Bakanlığı)

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oluşturduğu Altılı Masa, cumhurbaşkanı adaylarının belirlenmesi için görüşme aşamasına geldi.

Son toplantıdan sonra yapılan açıklamada artık cumhurbaşkanı adayının kimin olacağı üzerinde tartışılacağı belirtildi.

Böylece genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişareler başlayacak.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken cumhurbaşkanı adayının siyasi sorumluluk taşıyan genel başkanlardan biri olması gerektiğini dile getirdi.

Cuma günü Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise cumhurbaşkanı adayı kim olursa olsun, süreçler ile ilgili genel başkanların imza yetkisinin olacağını dile getirdi.

"Tek aday çıkartacaklarını" belirten Davutoğlu, “(Adaya) Biz altı kişilik bir takımız, seni kaptan yapıyoruz diyeceğiz ama oyunun kuralları belli" dedi.

Bu açıklamaların üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Altılı Masa’nın bir özel kalem müdürü aradığını” söyledi:

BBC Türkçe'nin haberine göre, Bahçelievler Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Avukatlar Buluşması" organizasyonuna katılan Bozdağ, şunları söyledi:

“Bunlar, Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayı aramıyor, kendilerine itaat edecek bir emir eri arıyorlar.

Dün dinledikten sonra bunu da değiştiriyorum. Bunlar, Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayı değil, altı lideri idare edecek bir özel kalem müdürü arıyor. Bunlar imzalayacak, o gereğini yapacak.”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, "Öyle anlaşılıyor ki Altılı Masa’nın etrafında oturanlar eş cumhurbaşkanlığı sistemi gibi bir sistemi millete teklif etmeyi düşünüyorlar'' dedi.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen bir törende konuşan Kurtulmuş, “Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletin iradesinden onay almamış gibi kimse konuşamaz, davranamaz" sözlerini sarf etti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.