Burkina Faso cuntası orduyu genişletme arayışında

Burkina Faso cuntası orduyu genişletme arayışında

Burkina Faso'daki cunta yönetimi, cihat yanlısı gruplarla çatışmaların yoğunlaştığı bölgelerde hizmet vermek üzere binlerce kişiyi orduya almayı planlıyor.

(Fotoğraf: Armée de l’Air du Burkina Faso)

Burkina Faso'daki cunta yönetimi, ülkede cihat yanlısı gruplara karşı güvenlik önlemleri alma çabalarını sürdürüyor.

Son olarak cuntanın, cihat yanlısı gruplara karşı orduya takviye personel dahil etme kararı doğrultusunda 5 bin kişi orduya alınacak.

Cuntaya bağlı Savunma Bakanı Kıdemli Albay (Fransız ordu sisteminde albay ile tuğgeneral arası bir rütbe) Kassoum Coulibaly tarafından yapılan açıklamada, muvazzaf olmayan 5 bin askerin ülke genelinde tayini çıkacağı herhangi bir bölgede en az 5 yıl boyunca hizmet edeceğini belirtildi.

Orduya alınacak askerlerin daha çok batıdaki Boucle du Mouhoun ve kuzeydeki Sahel bölgelerinde görev almasının planlandığı ifade ediliyor.

Burkina Faso daha önce cihat yanlısı gruplara karşı 3 bin kişiyi orduya katmıştı. İkinci darbenin ardından sivillerden oluşan binlerce kişi de orduya yardım sağlamak üzere silahlandırılmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.