Burkina Faso'da orduya saldırı: 53 ölü

Burkina Faso'da orduya saldırı: 53 ölü

Burkina Faso'da Oudalan eyaletinde ordu güçlerine düzenlenen saldırıda 53 askeri personelin öldürüldüğü bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

Fransa'nın çekilme sürecini başlatması sonrası Burkina Faso'da çatışmalar giderek şiddetleniyor.

Son olarak Burkina Faso'da 17 Şubat'ta Oudalan eyaletindeki Oursy ve Deou bölgeleri arasında bulunan anayolda ordu güçlerine yönelik bir saldırı düzenlendi.

Oursy ve Deou bölgeleri arasındaki anayol üzerinde askeri güçlere karşı gerçekleşen saldırıda Burkina Faso ordusundan 53 askeri personelin öldürüldüğü bildirildi.

Şu ana kadar herhangi bir silahlı grubun üstlenmediği saldırıya dair ordu güçlerinden de bir açıklama gelmedi. Ancak yerel kaynaklar, cunta yönetimine yapılan saldırıda ordu güçlerinin büyük kayıp verdiğini belirtiyor.

Öte yandan saldırının ardından Burkina Faso ordusunun Soum Bella yakınlarında bulunan cihat yanlısı silahlı gruplara yönelik hava saldırısı düzenlediği ifade ediliyor.

Kaynaklara göre, Burkina Faso ordusun cihat yanlısı silahlı gruplara karşı düzenlediği hava saldırısı Bayraktar TB2 ile gerçekleştirildi.

Fransa'nın Burkina Faso'dan çekilmesinin ardından bu ülkede çatışmaların daha da şiddetli bir hale geleceği düşünülüyor.

Son olarak cuntanın Fransız karşıtı bir duruş sergilemesiyle Fransa ordusunun bu ülkeden çekileceği açıklanmıştı. Fransa'nın Burkina Faso'dan çekilmesi durumunda ülkenin Fransa sonrası Mali'nin yaşadığı süreci yaşayabileceği düşünülüyor. Fransa'nın geçen yıl Mali'deki askeri varlığını sonlandırmasıyla cihat yanlısı gruplar bu ülkedeki etkinlik alanını oldukça artırmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.